Werkwijze
Aanmelding en intakegesprek
U kan zich telefonisch of via email aanmelden. Ik luister kort naar uw vraag en samen maken we vervolgens een eerste afspraak. In dit eerste gesprek (intakegesprek) gaan we in op de voorgeschiedenis van de problemen, eventuele bijkomende problemen en de reeds ondernomen stappen. We brengen de vraag duidelijk in kaart. In overleg met u wordt het verdere traject afgesproken. Dit kan het geven van advies zijn, het stellen van een diagnose a.d.h.v. verder onderzoek, of het starten van de therapie. Dit kan aan huis of indien nodig op verplaatsing. Indien ik u niet zou kunnen helpen bij uw vraag, zoek ik graag met u naar een geschikte hulpvorm.
Onderzoek (indien aangewezen)
Afhankelijk van de hulpvraag bestaat het onderzoek uit een uitgebreide anamnese, vragenlijsten, concentratieonderzoek, intelligentieonderzoek, belevingsonderzoek, of persoonlijkheidsonderzoek.
Behandeling
De eigenlijke begeleiding wordt opgestart. Concreet kan dit zijn: individuele therapie, gezinsgesprekken, opvoedingsondersteuning, adviesgesprekken, studiebegeleiding,… Op regelmatige basis wordt de begeleiding geëvalueerd. Het evalueren, geleidelijk afbouwen en afronden van de begeleiding, gebeurt steeds in overleg met u.
Samenwerking
In sommige gevallen wordt er indien dit aangewezen is samengewerkt met de huisarts, de psychiater, andere partners in de zorg, de school, de werkgever, ... Uiteraard gebeurt dit telkens enkel met uw toestemming.
